JELAS:SIRI 16 MEI KG LABUAN DAGANG

BANTING,16 MEI – JELAS di sambut baik rakyat di Markas PAS Kampung Labuan Dagang , kehadiran yang padat lebih 3000 yang hadir menjayakan program ini . Majlis anjuran cabang Sepang ini sangat meriah dan panas . penceramah yang hadir adalah Yb Shuhaimi , Yb Dollah Sani , Tn Hj Burhan , Timbalan Pemuda Pas Sali Hamzah , Amk selangor Saifudin dan penceramah jawa kita Yb Ng sue Lim .

Selain isu video Umporno penjelasan yang di mainkan pada JELAS kali ini lebih kepada isu subsidi gula dan perbelanjaan pemimpin UMNO . Apa yang dapat di rungkai ialah , dengan rakyat UMNO ini berat mahu kurangkan beban kita terhadap soal subsidi ini , tetapi perbelanjaan UMNO terhadap kroni-kroni nya lebih penting dari rakyat jelata itu sendiri. Apakah UMNO ini membantu rakyat atau membantu kroni saja?

Sebelum ceramah bermula 4 buah radiokar , 3 trak polis , dan sepasukan FRU bertandang di luar markas Pas . Meraka di lihat bukan menjaga keselamatan rakyat tetapi lebih kepada “budak suruhan” mengganggu Majlis yang aman damai ini. Dari jam 8.30 polis bertapak dan pada jam 10.23 mereka gempur masuk ke dalam markas dengan tujuan menghentikan majlis.

Hasil rundingan Yb Shuhaimi akhirnya pihak polis akur dan majlis di teruskan hingga jam 12 malam . Walaupun di gempur pihak polis rakyat Kg Labuan Dagang tampak berang dan berani berdiri teguh. Ini kerana Majlis di jalankan di  Selangor yakni negeri di bawah pemerintahan PR dan majlis bertempat di Markas PAS , apa demokrasi kah kita ? Majlis sebegini aman pihak polis yang memburukkan keadaan menjadi kelam-kelibut .

Apa pun pujian harus di beri kepada penduduk Kg Labuan Dagang kerana sokongan yang hebat

Advertisements

About Penerangan KEADILAN Selangor

Laman web rasmi bagi Penerangan KEADILAN Selangor.

Posted on 18/05/2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: