Kenyataan Media

 

 

 

 

 

KENYATAAN MEDIA
PARTI KEADILAN RAKYAT NEGERI SELANGOR
16 JULAI 2011
Merujuk kepada kenyataan Dato Sri Noh Omar 16 Julai 2011 dengan tajuk ‘Perhimpunan PAS hanya mahu membersihkan imej Anwar’ di sebuah akhbar tempatan hari ini.

KEADILAN Selangor merasakan pemikiran Timbalan Pengerusi Perhubungan Negeri UMNO Selangor ini jelas masih ketinggalan dan terpesong dari arus politik dunia masa kini. Dalam keadaan UMNO Selangor yang kehilangan arah tuju dan sedang bergelut dalam menarik sokongan rakyat komen ini nyata lahir dari fikiran yang berkecamuk, risau dan gentar.

Tuduhan propaganda yang dibuat oleh beliau dengan mengatakan bahawa jika perhimpunan susulan BERSIH 2.0 diadakan, ia hanya untuk membersihkan imej Dato Seri Anwar Ibrahim merupakan satu bukti kecetekan fikiran beliau. Nampaknya kepimpinan UMNO Selangor ini sudah semakin jauh dengan gerakan rakyat ataupun ‘civil society movement’ – satu gerakan rakyat menuntut pilihanraya yang bersih dan adil.

Mungkin kerana Menteri ini tidak sudah-sudah hanya menjenguk kawasan Parlimen beliau sahaja (baru hari ini ke Sabah) sedangkan portfolio Menteri yang dipertanggungjawab ke atas beliau bukanlah hanya untuk menjaga Parlimen Tanjong Karang, maka Noh Omar seakan sudah tidak mampu menilai dan memahami politik semasa. Atau mungkin sudah beku fikirannya memahami politik baru.

Noh Omar seeloknya mencari jalan untuk membersihkan nama busuk UMNO Selangor yang semakin hari semakin dipandang hina oleh rakyat Selangor dengan pelbagai permasalahan dalaman dan isu yang tidak mampu lagi diselesaikan oleh beliau. Cara beliau menghabiskan riwayat politik Khir Toyo cukup meninggalkan luka yang dalam di hati penyokong Khir. Tanya sahaja ahli Umno di Sungai Besar!

Kegagalan beliau merapatkan kepimpinan MCA dan MIC Selangor dalam memperkukuhkan BN Selangor merupakan kegagalan terbesar Noh Omar yang cuba beliau selindungkan dengan melencongkan fitnah baru kepada Pakatan Rakyat Selangor dan Dato Sri Anwar Ibrahim.

Belum pernah lagi KEADILAN Selangor mendengar pandangan membina dari Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor ini menjurus kepada penyelesaian permasalahan rakyat Selangor, sebaliknya beliau hanya berminat menyerang Pakatan Rakyat demi politik peribadi beliau sendiri yang tidak menguntungkan rakyat Selangor.

KEADILAN Selangor sarankan agar Noh Omar selesaikan dahulu masalah dalaman yang dihadapi UMNO Selangor di Sungai Besar, Sabak Bernam, Sepang, Selayang dan Ampang. Calon ADUN gantian di Sungai Panjang juga harus segera diselesaikan sebelum mencipta propaganda baru seperti komen murahan ini.

KEADILAN Selangor ingin tegaskan, tidak kira di mana sahaja perhimpunan aman rakyat diadakan, kami akan terus komited bersama gerakan rakyat untuk sebuah pilihanraya yang bersih dan adil. Ia merupakan salah satu tunjang penting dalam pembinaan maruah negara. Dalam negara ini semua pihak boleh bercakap samada di Dewan Negeri, Dewan Rakyat, Dewan Negara maupun di jalanraya! Stadium salah satu dari tempatnya, bukankah Perdana Menteri suruh ‘menjerit’ disana? Jadi, kenapa takut suara rakyat dilaungkan dalam stadium?

Shuhaimi Haji Shafiei
Ketua Penerangan
KEADILAN Selangor /
Adun Sri Muda

Advertisements

About Penerangan KEADILAN Selangor

Laman web rasmi bagi Penerangan KEADILAN Selangor.

Posted on 16/07/2011, in KENYATAAN MEDIA and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: